Rozmaringos kacsamell

Rozmaringos kacsamell céklás rizottóval és vörösbor mártással

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 db kacsamell
  • Só, bors, rozmaring, cukor
  • 15-20 dkg rizottó rizs
  • 5 dkg póréhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • 5 dkg parmezán reszelve
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl vörösbor
  • 1 db cékla
  • Olivaolaj

Elkészítés:

A kacsamellet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben kisütjük a zsírját két szál rozmaringgal. A kacsamellet 65 fokon, 5 percig sütjük, majd 20 percig pihentetjük.

Egy kevés olívaolajon lepirítjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük a fehérborral. Ízesítjük sóval, borssal. Miután elpárolgott a bor, folyamatosan felöntjük vízzel és a végén belerakjuk a kockára vágott céklát, a sajtot és a vajat. A felmelegített vörösbort a vajjal krémesre keverjük.