
Rozmaringos kacsamell céklás rizottóval és vörösbor mártással
Hozzávalók (2 adag):
- 1 db kacsamell
- Só, bors, rozmaring, cukor
- 15-20 dkg rizottó rizs
- 5 dkg póréhagyma
- 0,5 dl fehérbor
- 5 dkg parmezán reszelve
- 15 dkg vaj
- 2 dl vörösbor
- 1 db cékla
- Olivaolaj
Elkészítés:
A kacsamellet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben kisütjük a zsírját két szál rozmaringgal. A kacsamellet 65 fokon, 5 percig sütjük, majd 20 percig pihentetjük.
Egy kevés olívaolajon lepirítjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük a fehérborral. Ízesítjük sóval, borssal. Miután elpárolgott a bor, folyamatosan felöntjük vízzel és a végén belerakjuk a kockára vágott céklát, a sajtot és a vajat. A felmelegített vörösbort a vajjal krémesre keverjük.