
Nyári frissítő saláta levendulás lime öntettel
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 fél fej jégsaláta
- 1 fél fej radiccio saláta
- 1 kisebb lilahagyma
- 6 db piros retek (kisebb fajta)
- 1 csomag bébi zöldborsó
- 8 db koktél paradicsom
- 20 dkg cukor
- 2 dl lime lé (frissen facsartból vagy lime léből) 5-6 db lime
- 3-4 szál levendula
- 0,5 kg pulyka kocka
- Friss zöldfűszer keverék (kakukkfű, rozmaring)
- Só
- Bors
- 2 dl extraszűz olívaolaj
- 12 db fürj tojás
Elkészítés:
A jégsalátát és a radicciot julienre (vékony csíkokra) vágjuk. Ezt követően FONTOS, hogy jeges vízbe rakjuk egy kis időre, hogy friss roppanós maradjon illetve, hogy egy kicsit a radiccionak gyengítsük a kesernyés ízét. A többi zöldséget is felvágjuk, hozzákeverjük a lecsepegtetett salátakeverékhez. A fürjtojásokat megfőzzük enyhén sós vízben. Ez azért fontos, hogy könnyebben le tudjuk szedni a héját. Az öntethez a lime levét és a cukrot összekeverjük, beleturmixoljuk a levendulavirágokat, majd ráöntjük a salátára. Ezután a pulykakockákat olívaolajon lepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük és megszórjuk friss zöldfűszer keverékkel. Tálalásnál a tányér közepére halmozzuk a salátakeveréket, rárakjuk a pulykamellkockákat és köré helyezzük a megfőtt fürjtojásokat.