Sertésszűz

Sertésszűz főtt-sült burgonyával, friss lecsóval

Hozzávalók (1 adag):

  • 12-15 dkg sertésszűz
  • Olívaolaj
  • Só, bors, fűszerpaprika
  • 4 db újburgonya
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítés:

A sertésszűzet sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben körbesütjük, majd 6 percre sütőbe tesszük. Míg elkészül a lecsó és a burgonya, addig pihentetjük a húst.

Az újburgonyát enyhén sós vízben megfőzőzük majd felkarikázzuk és a szűz zsírjában megsütjük, sóval és borssal ízesítjük. A lecsóhoz a felkockázott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szintén felkockázott paprikát és paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk és fűszerpaprikázzuk.

Tálalásnál a burgonya tetejére halmozzuk a lecsót majd a felszeletelt sertésszűzet.