
Sertésszűz főtt-sült burgonyával, friss lecsóval
Hozzávalók (1 adag):
- 12-15 dkg sertésszűz
- Olívaolaj
- Só, bors, fűszerpaprika
- 4 db újburgonya
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
Elkészítés:
A sertésszűzet sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben körbesütjük, majd 6 percre sütőbe tesszük. Míg elkészül a lecsó és a burgonya, addig pihentetjük a húst.
Az újburgonyát enyhén sós vízben megfőzőzük majd felkarikázzuk és a szűz zsírjában megsütjük, sóval és borssal ízesítjük. A lecsóhoz a felkockázott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szintén felkockázott paprikát és paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk és fűszerpaprikázzuk.
Tálalásnál a burgonya tetejére halmozzuk a lecsót majd a felszeletelt sertésszűzet.