csokoládés piskóta

Csokoládés piskóta meglepetéssel

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg cukrozott kakaópor
  • 22 dkg liszthez vegyítve
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tej

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukrozott kakaópor

Elkészítés:

A vajat a tojással a cukorral és a cukrozott kakaóporral alaposan összekeverjük, utána a lisztet és a tejet hozzáöntve újra jól összekeverjük a masszát.

180 fokon 20 percig sütjük.

A mázhoz a vajat és a cukrozott kakaóport lassú tűzön összeolvasztjuk.

A kisült piskótát villával megszurkáljuk, és a tetejére öntjük a mázat.

Ha kihűlt megszórjuk porcukorral, fagyival és idénygyümölcsökkel tálaljuk.