
Csokoládés piskóta meglepetéssel
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg vaj
- 2 egész tojás
- 16 dkg cukor
- 8 dkg cukrozott kakaópor
- 22 dkg liszthez vegyítve
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tej
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál cukrozott kakaópor
Elkészítés:
A vajat a tojással a cukorral és a cukrozott kakaóporral alaposan összekeverjük, utána a lisztet és a tejet hozzáöntve újra jól összekeverjük a masszát.
180 fokon 20 percig sütjük.
A mázhoz a vajat és a cukrozott kakaóport lassú tűzön összeolvasztjuk.
A kisült piskótát villával megszurkáljuk, és a tetejére öntjük a mázat.
Ha kihűlt megszórjuk porcukorral, fagyival és idénygyümölcsökkel tálaljuk.