Zöldfűszeres csirkenyárs

Zöldfűszeres csirkenyárs zöldséges köleskásával

Hozzávalók:

  • 10 dkg csirkemell
  • 6 dkg köles
  • 3 dkg kockázott sárgarépa és cukkini
  • 3 dkg kockázott cékla
  • Só, bors, kakukkfű
  • Olívaolaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk és nyársra húzzuk. Sózzuk, borsozzuk és 2 ág kakukkfű mellett serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Közben a sárgarépát és a cukkinit lepirítjuk. Hozzáadjuk a kölest, ízesítjük sóval, borssal. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet míg meg nem puhul. A végén egy darabka vajjal kikeverjük. Tálalásnál egy kevés cékla brünoát pirítok mellé. A brünoá lényege, hogy a zöldséget a lehető legapróbb kockákra vágjuk fel, hogy tálalásnál szépen mutasson.