
Zöldfűszeres csirkenyárs zöldséges köleskásával
Hozzávalók:
- 10 dkg csirkemell
- 6 dkg köles
- 3 dkg kockázott sárgarépa és cukkini
- 3 dkg kockázott cékla
- Só, bors, kakukkfű
- Olívaolaj
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk és nyársra húzzuk. Sózzuk, borsozzuk és 2 ág kakukkfű mellett serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Közben a sárgarépát és a cukkinit lepirítjuk. Hozzáadjuk a kölest, ízesítjük sóval, borssal. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet míg meg nem puhul. A végén egy darabka vajjal kikeverjük. Tálalásnál egy kevés cékla brünoát pirítok mellé. A brünoá lényege, hogy a zöldséget a lehető legapróbb kockákra vágjuk fel, hogy tálalásnál szépen mutasson.