Csoki duó desszert

Tél búcsúztató csoki duó

Hozzávalók a marcipán mousse-hoz:

  • 220 g tejszínhab
  • 250 g tejszín
  • 100 g marcipán
  • 2 db lapzselatin
  • ½ vanília rúd

Hozzávalók morzsához:

  • 80 g porcukor
  • 110 g liszt
  • 105 g vaj
  • 70 g sütőpor
  • 2 db tojássárgája

Hozzávalók a csoki lávához:

  • 3 tojás
  • 60 g cukor
  • 350 g liszt
  • 750 g étcsoki
  • 60 g vaj

Hozzávalók a plezír tésztához:

  • 50 g kakaó por
  • 125 g vaj
  • 125 g porcukor
  • 175 g liszt
  • 3 db tojásfehérje
  • Idény gyümölcsök

Elkészítés:

A morzsát a kimért alapanyagokból elkészítjük, megsütjük, majd formázzuk Ez lesz a csokiduónk alapja.

A marcipán mousse-hoz a hozzávalókat összekeverjük. Formába tesszük, megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A marcipán mousse kerül az egyik morzsaforma tetejére.

A plezír tésztához a tojásfehérjét habbá verjük és a többi hozzávalóval elkeverjük. Vékonyan a sütőpapírra kenve 8-10 perc alatt készre sütjük, és még melegen formázzuk.

A csokilávához az alapanyagokat kikeverjük, formába öntjük, majd 200 fokon 5-6 percig sütjük. Ez egy másik morzsa alapra kerül fel.

Tálalásnál a csoki duót ráhelyezzük a tányérra, a kiformázott plezír tésztát nekitámasztjuk a marcipán mousse-nak. Idénygyümölcsökkel tálaljuk.