Tél búcsúztató csoki duó
Hozzávalók a marcipán mousse-hoz:
- 220 g tejszínhab
- 250 g tejszín
- 100 g marcipán
- 2 db lapzselatin
- ½ vanília rúd
Hozzávalók morzsához:
- 80 g porcukor
- 110 g liszt
- 105 g vaj
- 70 g sütőpor
- 2 db tojássárgája
Hozzávalók a csoki lávához:
- 3 tojás
- 60 g cukor
- 350 g liszt
- 750 g étcsoki
- 60 g vaj
Hozzávalók a plezír tésztához:
- 50 g kakaó por
- 125 g vaj
- 125 g porcukor
- 175 g liszt
- 3 db tojásfehérje
- Idény gyümölcsök
Elkészítés:
A morzsát a kimért alapanyagokból elkészítjük, megsütjük, majd formázzuk Ez lesz a csokiduónk alapja.
A marcipán mousse-hoz a hozzávalókat összekeverjük. Formába tesszük, megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A marcipán mousse kerül az egyik morzsaforma tetejére.
A plezír tésztához a tojásfehérjét habbá verjük és a többi hozzávalóval elkeverjük. Vékonyan a sütőpapírra kenve 8-10 perc alatt készre sütjük, és még melegen formázzuk.
A csokilávához az alapanyagokat kikeverjük, formába öntjük, majd 200 fokon 5-6 percig sütjük. Ez egy másik morzsa alapra kerül fel.
Tálalásnál a csoki duót ráhelyezzük a tányérra, a kiformázott plezír tésztát nekitámasztjuk a marcipán mousse-nak. Idénygyümölcsökkel tálaljuk.