Bárány zöldségkörettel

Jelmezbe bújt bárány táncoló zöldségkörettel

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg báránycomb
  • Sertésbél
  • 1 szál rozmaring
  • Fokhagyma
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10-10 dkg sárgarépa, zeller, paprika, paradicsom
  • Só, bors
  • Panád (vaj, liszt, tej)
  • 10 dkg burgonya
  • 0,5 l tejszín
  • 8 dkg bébi zöldség, gomba
  • Petrezselyem
  • Sakura mix

Elkészítés:

A bárányhúst ledaráljuk, a leeső részekből és zöldségekből alapot készítünk. A bárányhúshoz elkészítjük a panádot. Ehhez egy kevés vajat olvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd felöntjük tejjel és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.  Hozzákeverjük a darálthúshoz, sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot és a fokhagymát, majd sertésbélbe töltjük. 165 fokon 15-20 percig sütjük. Közben a tejszínben burgonyát és a hagymát megfőzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pürésítjük. A bébizöldségeket előfőzzük, majd a gombával együtt lepirítjuk. Az elkészített alaplé levét elforraljuk úgy, hogy mártás sűrűségűvé váljon. Tálalásnál a burgonyahabot elhúzzuk a tányér közepén, ráhelyezzük a zöldségeket, a húst és nyakon öntjük a mártással.