
Jelmezbe bújt bárány táncoló zöldségkörettel
Hozzávalók:
- 40-50 dkg báránycomb
- Sertésbél
- 1 szál rozmaring
- Fokhagyma
- 15 dkg vöröshagyma
- 10-10 dkg sárgarépa, zeller, paprika, paradicsom
- Só, bors
- Panád (vaj, liszt, tej)
- 10 dkg burgonya
- 0,5 l tejszín
- 8 dkg bébi zöldség, gomba
- Petrezselyem
- Sakura mix
Elkészítés:
A bárányhúst ledaráljuk, a leeső részekből és zöldségekből alapot készítünk. A bárányhúshoz elkészítjük a panádot. Ehhez egy kevés vajat olvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd felöntjük tejjel és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hozzákeverjük a darálthúshoz, sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot és a fokhagymát, majd sertésbélbe töltjük. 165 fokon 15-20 percig sütjük. Közben a tejszínben burgonyát és a hagymát megfőzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pürésítjük. A bébizöldségeket előfőzzük, majd a gombával együtt lepirítjuk. Az elkészített alaplé levét elforraljuk úgy, hogy mártás sűrűségűvé váljon. Tálalásnál a burgonyahabot elhúzzuk a tányér közepén, ráhelyezzük a zöldségeket, a húst és nyakon öntjük a mártással.