
Kocsonya maszk ponty habbal
Hozzávalók:
- 1kg ponty
- 10 dkg vaj
- 2 szál kapor
- 10 dkg paprika
- 10 dkg paradicsom
- 15 dkg vöröshagyma
- só, bors, babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db lapzselatin
- 1 db mini bagett
- 1 db uborka
Elkészítés:
A hal húsát lebontjuk, a csontokból és a zöldségekből főzünk egy redukciót, azaz egy fűszeres-halas koncentrátumot. A lényeg, hogy a felesleges folyadékot elfőzzük. A vajat a sóval, a borssal és a kaporral kikeverem és a ponty húsát is hozzáadjuk. Félretesszük állni. A hal redukcióba belekeverjük a beáztatott zselatin lapot, és így kihűtjük. Langyosan formába öntjük és dermedni hagyjuk. A bagettet keskeny karikákra szeljük és sóval, fokhagymával ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokon 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Tálalásnál a tányér közepére kerül a kocsonya, kanállal belegaluskázzuk a pontyhabot. Az uborkából kis spirálokat készítünk, majd ráhelyezzük a fokhagymás bagettet. A végén salátával és viráglevelekkel díszítjük.