Narancsleves habgaluskával

Narancsleves habgaluskával

Hozzávalók (4 adag):

  • 2 narancs
  • 4 dl narancslé
  • 4 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6-8 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje

Elkészítés:

A jól megmosott narancsok sárga héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk és hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot és ízlés szerint egy kis porcukrot, majd habosra turmixoljuk.

Behűtjük, amíg a habgaluskát elkészítjük. Ehhez a tojásfehérjéket deutschpillen csipetnyi porcukorral kemény habbá verjük, majd evőkanállal forró vízbe szaggatjuk. A kifőtt galuskát lecsepegtetjük, majd a csészékbe mert hideg levesre helyezzük.